+31680104573 | Een revolutie in schaafwondbehandeling. Bestel preventief!

Professionals kiezen voor Master Plaster, omdat:

  • Geneest twee keer zo snel
  • Gemakkelijk & Comfortabel
  • Onder de douche
  • Hecht niet aan de wond
  • Plakt niet kleding en lakens
  • Minder pijn en infecties

Geneest twee keer zo snel

Met Master Plaster geneest de schaafwond twee keer zo snel doordat de pleister een vochtige wondgenezing mogelijk maakt. De essentie van vochtige wondgenezing is dat er geen korstvorming ontstaat en er een wondklimaat wordt geschapen waarbij de huidcellen sneller groeien. Daarnaast vermindert het de vorming van littekens.

Het is een fabeltje dat het laten opdrogen van een schaafwond de beste behandelmethode zou zijn. Een korst op de schaafwond belemmert niet alleen de groei van de huidcellen maar kan ook infectie en littekens tot gevolg hebben.

Voor een goed resultaat moeten de pleisters worden gebruikt totdat de wond volledig genezen is.

 

Gemakkelijk & Comfortabel

De pleisters zijn eenvoudig zelf aan te brengen. Een extra beschermfolie aan de buitenkant van de pleister zorgt ervoor dat de plakrand niet gaat kreuken bij het aanbrengen. Deze beschermfolie wordt pas verwijderd na het aanbrengen van de pleister.

De pleister is elastisch en zeer comfortabel in het gebruik omdat deze met de huid meebeweegt. Vooral bij schaafwonden op de elleboog en de knie geeft dit enorme voordelen.

De pleister draagt comfortabel onder kleding, ook bij het sporten. De pleister is waterdicht en er sijpelt geen wondvocht door de pleister heen naar bijvoorbeeld naar uw lichte shirt of overhemd.

 

Onder de douche

Met de Master Plaster kunt u gewoon onder de douche. De pleister is waterdicht en aan vier zijden voorzien van een stevige plakrand. Het douchewater dringt niet naar binnen. Voorwaarde is wel dat de pleister goed is aangebracht: zonder openstaande plooien. Bij sterke haargroei kan het douchewater onder de plakrand komen. Met de Master Kit wordt daarom ook een scheermesje meegeleverd. In de kit treft u tevens een handleiding aan voor het behandelen van schaafwonden.

Zie meer bij “hoe een schaafwond te behandelen” (link)

 

Hecht niet aan de wond

De pleister hecht niet aan de wond omdat het wondkussen is voorzien van een speciaal ontwikkelde coating. Bij het verwijderen van de pleister worden de nieuw ontwikkelde huidcellen er niet vanaf worden getrokken. Dit is wel het geval bij traditionele verbanden en iedere wielrenner weet ongetwijfeld hoe akelig dat voelt.

Voor een goed resultaat moet de pleister om de twee à drie dagen vervangen worden. Vervang de pleister eerder indien het wondkussen zichtbaar vuil wordt.

 

Plakt niet aan kleding en lakens

Een nachtmerrie van iedere wielrenner: na een val de volgende ochtend wakker worden waarbij de lakens aan de wond zijn vastgeplakt. Dit herhaalt zich bij het aankleden: de kleding hecht zich aan de wond. Met Master Plaster is vastplakken aan lakens en kleding verleden tijd!

 

Minder pijn en infecties

Schaafwond kunnen zeer pijnlijk zijn. Dit komt vooral door de korst die normaalgesproken op de wond komt. In de korst worden de uiteinden van de zenuwen ingeklemd wat de belangrijkste veroorzaker is van de pijn. De vochtige wondgenezing van Master Plaster zorgt ervoor dat er geen korstvorming optreedt en de pijn aanzienlijk minder zal zijn.

Kostvorming heeft nog meer nadelen. De wond wordt “opgesloten” en infectie van de wond ligt op de loer. De pleister is waterdicht maar wel luchtdoorlatend. Van het afsluiten van de wond is geen sprake waardoor het risico op infecties sterk afneemt.

Indien de wond toch geïnfecteerd raakt, adviseren wij u een arts te raadplegen.

Zie meer bij vochtige wondgenezing. (link)

 

Direct bestellen?