Meer informatie over Master Plaster
Geneest twee keer zo snel
Met Master Plaster geneest de schaafwond twee keer zo snel doordat de pleister een vochtige wondgenezing mogelijk maakt. De essentie van vochtige wondgenezing is dat er geen korstvorming ontstaat en er een wondklimaat wordt geschapen waarbij de huidcellen sneller groeien. Daarnaast vermindert het de vorming van littekens.
Het is een fabeltje dat het laten opdrogen van een schaafwond de beste behandelmethode zou zijn. Een korst op de schaafwond belemmert niet alleen de groei van de huidcellen maar kan ook infectie en littekens tot gevolg hebben.
Zie meer op de pagina “Vochtige wondgenezing“
Voor een goed resultaat moeten de pleisters worden gebruikt totdat de wond volledig genezen is.
Minder pijn en infecties
Schaafwond kunnen zeer pijnlijk zijn. Dit komt vooral door de korst die normaal gesproken op de wond komt. In de korst worden de uiteinden van de zenuwen ingeklemd wat de belangrijkste veroorzaker is van de pijn. De vochtige wondgenezing zorgt ervoor dat er geen korstvorming optreedt en de pijn aanzienlijk minder zal zijn.
Kostvorming heeft nog meer nadelen. De wond wordt “opgesloten” en infectie van de wond ligt op de loer. De pleister is waterdicht maar wel luchtdoorlatend. Van het afsluiten van de wond is geen sprake waardoor het risico op infecties sterk afneemt.
Indien de wond toch geïnfecteerd raakt, adviseren wij u een arts te raadplegen.
Zie meer bij “Vochtige wondgenezing”
Hecht niet aan de wond
De pleister hecht niet aan de wond omdat het wondkussen is voorzien van een speciaal ontwikkelde coating. Bij het verwijderen van de pleister worden de nieuw ontwikkelde huidcellen er niet vanaf getrokken. Dit is wel het geval bij traditionele verbanden en iedere wielrenner weet ongetwijfeld hoe akelig dat voelt.
Voor een goed resultaat moet de pleister om de twee à vier dagen vervangen worden. Vervang de pleister eerder indien het wondkussen zichtbaar vuil wordt.
De pleister is elastisch
De pleister is elastisch en zeer comfortabel in het gebruik omdat deze met de huid meebeweegt. Vooral bij schaafwonden op de elleboog en de knie geeft dit enorme voordelen. Dit zijn juist de plekken waar er veel schaafwonden ontstaan.
Bij het aanbrengen van de pleister hou de knie of de elleboog licht gebogen.
Gemakkelijk & Comfortabel
De pleisters zijn eenvoudig zelf aan te brengen. Een extra beschermfolie aan de buitenkant van de pleister zorgt ervoor dat de plakrand niet gaat kreuken bij het aanbrengen. Deze beschermfolie wordt pas verwijderd na het aanbrengen van de pleister. Trek hiervoor aan de blauwe strip.
De pleister draagt comfortabel onder kleding, ook bij het sporten. De pleister is waterdicht en er sijpelt geen wondvocht door de pleister heen naar bijvoorbeeld naar uw lichte shirt of overhemd. Bij het sporten in bijvoorbeeld slecht weer blijft de wond mooi schoon.
Onder de douche
Met de Master Plaster kunt u gewoon onder de douche. De pleister is waterdicht en aan vier zijden voorzien van een stevige plakrand. Het douchewater dringt niet naar binnen. Voorwaarde is wel dat de pleister goed is aangebracht: zonder openstaande plooien. Bij sterke haargroei kan het douchewater onder de plakrand komen. Met de schaafwondenkit wordt daarom ook een scheermesje meegeleverd. In de kit treft u tevens een handleiding aan voor het behandelen van schaafwonden.
Zie meer bij “stappenplan schaafwondbehandeling”
Plakt niet aan kleding en lakens
Een nachtmerrie van iedere wielrenner: na een val de volgende ochtend wakker worden waarbij de lakens aan de wond zijn vastgeplakt. Dit herhaalt zich bij het aankleden: de kleding hecht zich aan de wond.
Het vastplakken aan lakens en kleding isverleden tijd!
Uitgebreid getest
Master Plaster is uitgebreid getest door het professionele moutainbike team SST Superior Brentjens MTB racing team en door het continental cyclingteam Baby-Dump. Daarnaast zijn de pleisters ook getest door een aantal recreatieve en wedstrijdwielrenners. De onfortuinlijke renners die zijn behandeld zijn zeer tevreden over de resultaten.
CST Superior Brentjens MTB racing team heeft de schaafwondenkit bijvoorbeeld goed kunnen gebruiken in de 6 daagse Brasil ride. Zowel de winnaar bij de elite Hans Becking als de winnaar bij de masters Bart Brentjes hebben er veel baad bij gehad. De omstandigheden waren zeer extreem met een temperatuur die opliep naar 40 graden in combinatie met een hoge lichtvochtigheid. Opvallend was dat ondanks deze extreme omstandigheden de wonden goed schoon bleven en daardoor sneller genazen.
Inmiddels maken ook andere gerenommeerde ploegen gebruik van Master Plaster, zoals bijvoorbeeld team Rabo Liv en team Roompot.
Verzendinformatie